Home
Menu
×
×

Sáfrányos borjú scaloppini

25' Haladó 12345

8 borjúszelet
5 teáskanál BERTOLLI Extra szűz olívaolaj
1 tasak sáfrány
fél bögre Marsala bor (likőrbor)
fél bögre fehérbor
50 g liszt

bors

Elkészítés

1. Lépés

Öntsük össze a Marsala bort a fehér borral egy pohárban és oldjuk fel a sáfrányt a boros keverékben.

2. Lépés

Hagyjuk állni 10 percig.

3. Lépés

Vágjuk félbe és ha szükséges, klopfoljuk ki a borjúszeleteket.

4. Lépés

Ezután forgassuk bele a hússzeletek mindkét oldalát a lisztbe.

5. Lépés

Nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és amikor az forró, helyezzük bele a szeleteket.

6. Lépés

Süssük a hússzeletek egyik odalát aranybarnára körülbelül 5 perc alatt, majd fordítsuk meg őket.

7. Lépés

Az ételt sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a sáfrányos-boros mártást.

8. Lépés

Forraljuk be a mártást, miközben többször megforgatjuk a húsokat benne, hogy még jobb ízeket kaphassunk. A mártással együtt tálaljuk a borjúszeleteket.

Ez a recept is érdekelhet