Home
Menu

Minden az olívaolajról

Kivonat

Szeretné tudni hogyan készül az olívaolaj

Olive Oil Extraction Process

Step 1

Olajbogyók

Az olajbogyók fákon nőnek, majd betakarításra kerülnek. Az olajbogyók általában több százéves fán teremnek. Az olajbogyók betakarítása hálókkal, traktorokkal és egyéb eszközökkel történik.

Step 2

Malom

Betakarítás után az olajbogyók malmokban kerülnek feldolgozásra. Feldolgozás közben elkülönülnek az ágaktól, a levelektől és a törmelékektől, majd tisztításra kerülnek vízzel. A következő lépés a zúzásból áll, minek következtében paszta alakul ki.

Step 3

Prés

A szilárd tárgyak és a folyékony anyagok különválnak a pasztától a hideg sajtolás eljárás következtében. A folyamat befejeződését követően a felesleges vízmennyiség és a lerakódások kiválnak az olíva olajból.

Step 4

SZŰRÉS NÉLKÜLI EXTRA SZŰZ olívaolaj

SZŰRÉS

Step 4

SZŰRÉS NÉLKÜLI EXTRA SZŰZ olívaolaj

A szűrés nélküli extra szűz olívaolaj az olajbogyók első sajtolás után alakul ki, hőkezelés, további finomítás vagy további feldolgozás nélkül.

Step 5

SZ?RÉS

Az extra szűz olívaolaj az olívaolaj enyhe szűrésének eredménye.

A BERTOLLI EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ

Extra szűz olívaolajunk alapos minőségi ellenőrzésnek vetjük alá. Sötétzöld üvegeink fényelleni védelmet biztosítanak termékeinknek.

Step 4

FINOMÍTÁS 

Az olívaolaj finomításának célja, hogy olyan finom ízeket hozzunk létre, mint a Cucina olívaolaj és a Cucina Delicata zamatos olívaolaj, melyek szűz olívaolaj hozzáadásával érhetők el.

A BERTOLLI CUCINA DELICATA ZAMATOS OLÍVAOLAJ

Finomított és szűz olívaolaj keveréke.

BERTOLLI CLASSICO OLÍVAOLAJ

Finomított és szűz olívaolaj keveréke.

A Bertolli jelenleg hasonló kivonási eljárásokat alkalmaz. Az ábrán feltüntetett általános berendezéseket nem használjuk, ezeket korszerű berendezésekre cseréltükle, a maximális minőség biztosításának céljából.