Minőség

Extra szűz olívaolaj minőség

1 LÉPÉS

MINDEN ITT KEZDŐDIK

A termesztők aprólékos munkával leszedik az olívabogyókat az olajfákról. Ezután a terményt közvetlenül a legközelebbi olajmalomba szállítják.

2 LÉPÉS

A FÖLDEKTŐL A MALOMIG

Az olajmalmokban hidegsajtolási eljárással nyerik ki az olívabogyók levét, amely által számos különböző fajtájú olívaolajat tudnak előállítani.

3 LÉPÉS

A LEGJOBB MINTA

A Bertollinál a világ minden tájáról kapunk olajmintákat.

Laboratóriumi körülmények között teszteket végzünk a legjobb minőségű olaj kiválasztása érdekében: az olaj fizikai és kémiait tulajdonságait, valamint belső kóstolóink segítségével annak érzékszervi ismertetőjegyeit értékeljük.

Hosszú folyamatról van szó, de senki sem állította, hogy egy kiváló minőségű olaj elkészítése könnyű feladat lenne.

4 LÉPÉS

ÜDVÖZÖLJÜK A BERTOLLI ÜZEMBEN!

Miután kiválasztottuk a mintákat, eljuttatjuk azokat a Bertolli üzemekbe.

Amikor a teherautók megérkeznek az üzembe, megismételjük a fizikai és kémiai tulajdonságok „gyorstesztjét”, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a beszállított olívaolaj megegyezik a korábban kiválasztott mintával.

5 LÉPÉS

NYERSANYAGUNK: A KÖVETELMÉNY

Csak akkor helyezzük át a járművekről a tartályokba az olívaolajat, ha minden teszteredmény megfelelő. Itt még egy utolsó mintát veszünk részletesebb elemzés céljából.

6 LÉPÉS

RECEPTÚRÁNK

Egy újabb kulcsfontosságú lépéshez érkeztünk: ez a kikeverés. Kiváló minőségű, ízvilágban gazdag olívaolaj kinyerése és minden ízlés kielégítése érdekében keverőmesterünk különböző olajokat vegyít össze.

A kikeverést követően a Bertolli kóstoló szakértői kielemzik az olajat az olaj tulajdonságainak és érzékszervi ismertetőjegyeinek értékelése céljából.

7 LÉPÉS

AZ OLÍVAOLAJ ÚTJA A PALACKIG

Már majdnem eljutottunk a folyamat végére, amikor a fáradságos munkafolyamat „eredménye” az olívaolajos üvegbe kerül. Ezek után a termék eladásra készen várja, hogy eljuthasson a vásárlók otthonába.

Minden egyes gyártási tételből megtartunk néhány üveget, hogy a termék élettartama során elemezni tudjuk azt.

8 LÉPÉS

ÜZLETBEN TÖRTÉNŐ MINTAVÉTEL

Az üzletekben kihelyezett üvegekből is szoktunk mintákat venni, hogy kielemezhessük azok természetes érlelődési folyamatát az eltarthatósági idejük alatt.

9 LÉPÉS

TUDTA ÖN, HOGY...

– Laboratóriumainkat a Nemzetközi Olívatanács is elismeri?

– A Bertolli üzemek az alábbi minősítésekkel rendelkeznek: ISO 9001, BRC, IFS, KÓSER és KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁST IGAZOLÓ MINŐSÍTÉS?

– Ezeket a minősítéseket 6 belső és körülbelül 12 külső vizsgálatnak vetjük alá minden évben?