A Bertolli jelenleg hasonló kivonási eljárásokat alkalmaz. Az ábrán feltüntetett általános berendezéseket nem használjuk, ezeket korszerű berendezésekre cseréltükle, a maximális minőség biztosításának céljából.
Kivonat
Szeretné tudni hogyan készül az olívaolaj
Step 1
Olajbogyók
Az olajbogyók fákon nőnek, majd betakarításra kerülnek. Az olajbogyók általában több százéves fán teremnek. Az olajbogyók betakarítása hálókkal, traktorokkal és egyéb eszközökkel történik.
Step 2
Malom
Betakarítás után az olajbogyók malmokban kerülnek feldolgozásra. Feldolgozás közben elkülönülnek az ágaktól, a levelektől és a törmelékektől, majd tisztításra kerülnek vízzel. A következő lépés a zúzásból áll, minek következtében paszta alakul ki.
Step 3
Prés
A szilárd tárgyak és a folyékony anyagok különválnak a pasztától a hideg sajtolás eljárás következtében. A folyamat befejeződését követően a felesleges vízmennyiség és a lerakódások kiválnak az olíva olajból.
Step 4
SZŰRÉS NÉLKÜLI EXTRA SZŰZ olívaolaj
SZŰRÉS
Step 4
SZŰRÉS NÉLKÜLI EXTRA SZŰZ olívaolaj
A szűrés nélküli extra szűz olívaolaj az olajbogyók első sajtolás után alakul ki, hőkezelés, további finomítás vagy további feldolgozás nélkül.
Step 5
SZ?RÉS
Az extra szűz olívaolaj az olívaolaj enyhe szűrésének eredménye.
A BERTOLLI EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ
Extra szűz olívaolajunk alapos minőségi ellenőrzésnek vetjük alá. Sötétzöld üvegeink fényelleni védelmet biztosítanak termékeinknek.
Step 4
FINOMÍTÁS
Az olívaolaj finomításának célja, hogy olyan finom ízeket hozzunk létre, mint a Cucina olívaolaj és a Cucina Delicata zamatos olívaolaj, melyek szűz olívaolaj hozzáadásával érhetők el.
A BERTOLLI CUCINA DELICATA ZAMATOS OLÍVAOLAJ
Finomított és szűz olívaolaj keveréke.
BERTOLLI CLASSICO OLÍVAOLAJ
Finomított és szűz olívaolaj keveréke.