Az olívaolaj egyszségügyi előnyei
Tudja meg, hogy miként lehet az olívaolaj egy egészséges diéta része.
AZ OLÍVAOLAJBAN LÉV? ZSÍRFAJTÁK
A zsírok bármilyen diéta fontos alkotóelemét képezik. A zsírok szükségesek egészségünk meg?rzéséhez, ugyanis támogatják a vitaminok felszívódását és serkentik az agym?ködést. Azonban nem minden zsír egyforma. Vannak fontos zsírok és kevésbé fontos zsírok.
Az olívaolaj kulcsfontosságú alkotóeleme – a telítetlen zsírok, leginkább az olajsav. Kutatások kimutatták, hogy naponta elfogyasztott két kanál (23 g) olívaolaj csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, a telítetlen zsíroknak köszönhet?en. Ezért fogyasszon olívaolajat a telített zsírok helyett és kerülje a naponta elfogyasztott kalóriák számának növelését.