Minőség
Extra szűz olívaolaj minőség
1 LÉPÉS
MINDEN ITT KEZDŐDIK
A termesztők aprólékos munkával leszedik az olívabogyókat az olajfákról. Ezután a terményt közvetlenül a legközelebbi olajmalomba szállítják.
2 LÉPÉS
A FÖLDEKTŐL A MALOMIG
Az olajmalmokban hidegsajtolási eljárással nyerik ki az olívabogyók levét, amely által számos különböző fajtájú olívaolajat tudnak előállítani.
3 LÉPÉS
A LEGJOBB MINTA
A Bertollinál a világ minden tájáról kapunk olajmintákat.
Laboratóriumi körülmények között teszteket végzünk a legjobb minőségű olaj kiválasztása érdekében: az olaj fizikai és kémiait tulajdonságait, valamint belső kóstolóink segítségével annak érzékszervi ismertetőjegyeit értékeljük.
Hosszú folyamatról van szó, de senki sem állította, hogy egy kiváló minőségű olaj elkészítése könnyű feladat lenne.
4 LÉPÉS
ÜDVÖZÖLJÜK A BERTOLLI ÜZEMBEN!
Miután kiválasztottuk a mintákat, eljuttatjuk azokat a Bertolli üzemekbe.
Amikor a teherautók megérkeznek az üzembe, megismételjük a fizikai és kémiai tulajdonságok „gyorstesztjét”, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a beszállított olívaolaj megegyezik a korábban kiválasztott mintával.
5 LÉPÉS
NYERSANYAGUNK: A KÖVETELMÉNY
Csak akkor helyezzük át a járművekről a tartályokba az olívaolajat, ha minden teszteredmény megfelelő. Itt még egy utolsó mintát veszünk részletesebb elemzés céljából.
6 LÉPÉS
RECEPTÚRÁNK
Egy újabb kulcsfontosságú lépéshez érkeztünk: ez a kikeverés. Kiváló minőségű, ízvilágban gazdag olívaolaj kinyerése és minden ízlés kielégítése érdekében keverőmesterünk különböző olajokat vegyít össze.
A kikeverést követően a Bertolli kóstoló szakértői kielemzik az olajat az olaj tulajdonságainak és érzékszervi ismertetőjegyeinek értékelése céljából.
7 LÉPÉS
AZ OLÍVAOLAJ ÚTJA A PALACKIG
Már majdnem eljutottunk a folyamat végére, amikor a fáradságos munkafolyamat „eredménye” az olívaolajos üvegbe kerül. Ezek után a termék eladásra készen várja, hogy eljuthasson a vásárlók otthonába.
Minden egyes gyártási tételből megtartunk néhány üveget, hogy a termék élettartama során elemezni tudjuk azt.
8 LÉPÉS
ÜZLETBEN TÖRTÉNŐ MINTAVÉTEL
Az üzletekben kihelyezett üvegekből is szoktunk mintákat venni, hogy kielemezhessük azok természetes érlelődési folyamatát az eltarthatósági idejük alatt.
9 LÉPÉS
TUDTA ÖN, HOGY...
– Laboratóriumainkat a Nemzetközi Olívatanács is elismeri?
– A Bertolli üzemek az alábbi minősítésekkel rendelkeznek: ISO 9001, BRC, IFS, KÓSER és KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁST IGAZOLÓ MINŐSÍTÉS?
– Ezeket a minősítéseket 6 belső és körülbelül 12 külső vizsgálatnak vetjük alá minden évben?