Garnélarákos tészta petrezselymes olajjal
15'
Közepes
12345
200 g metélt tészta
100 ml hallé (víz)
4 db nagyméretű garnélarák
10 szál sáfrány
Só
1 csokor friss petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
Bertolli extra szűz olívaolaj
1. Lépés
Először tisztítsuk meg a garnélákat, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk meg őket olajon.
2. Lépés
Pirítsuk meg a tészta felét és tegyük félre.
3. Lépés
Ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a maradék tésztát és kevergessük 1 percig.
4. Lépés
Adjuk hozzá a sáfrányt és a hallé egy részét, majd kevergessük tovább. Amikor a tésztának már csak 2 perc kell, a már megpirított tésztát adjuk hozzá és keverjük meg.
5. Lépés
A petrezselymes olívaolaj elkészítése:
Merítsük meg a petrezselymet a forrásban lévő vízben 1 percig, majd vegyük ki.
6. Lépés
Pürésítsük a petrezselymet és fokhagymát egységes pasztává, majd adjunk hozzá olívaolajat, amíg a keverék állaga mártásszerű nem lesz.
Ez a recept is érdekelhet