Home
Menu
×
×

Garnélarákos tészta petrezselymes olajjal

15' Közepes 12345

200 g metélt tészta
100 ml hallé (víz)
4 db nagyméretű garnélarák
10 szál sáfrány

1 csokor friss petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
Bertolli extra szűz olívaolaj

Elkészítés

1. Lépés

Először tisztítsuk meg a garnélákat, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk meg őket olajon.

2. Lépés

Pirítsuk meg a tészta felét és tegyük félre.

3. Lépés

Ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a maradék tésztát és kevergessük 1 percig.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sáfrányt és a hallé egy részét, majd kevergessük tovább. Amikor a tésztának már csak 2 perc kell, a már megpirított tésztát adjuk hozzá és keverjük meg.

5. Lépés

A petrezselymes olívaolaj elkészítése: Merítsük meg a petrezselymet a forrásban lévő vízben 1 percig, majd vegyük ki.

6. Lépés

Pürésítsük a petrezselymet és fokhagymát egységes pasztává, majd adjunk hozzá olívaolajat, amíg a keverék állaga mártásszerű nem lesz.

Ez a recept is érdekelhet