Home
Menu
×
×

Keserűcsokoládés, pisztáciás krémdesszert

15' Könnyű 12345

Hozzávalók a desszerthez:
185 g sűrített tej
110 g barnacukor
20 g Bertolli extra szűz olívaolaj
120 g 80%-os étcsokoládé

Hozzávalók a pisztáciakrémhez:
50 g pisztácia
Bertolli extra szűz olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

1. LÉPÉS

A desszert elkészítése: öntsük össze a sűrített tejet és cukrot serpenyőben és alacsony fokozaton keverjük addig, amíg a cukor barnára nem színezi a tejet.

2. LÉPÉS

Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és addig keverjük, amíg minden fel nem oldódik benne.

3. LÉPÉS

Béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral, majd oszlassuk szét a masszát a formában.

4. LÉPÉS

Helyezzük a sütőformát a hűtőbe és várjuk meg, amíg a massza megdermed.

5. LÉPÉS

Vegyük ki a süteményt a formából, majd szeleteljük fel.

6. LÉPÉS

A krém elkészítése: Alaposan keverjük el a pisztáciát és öntsünk hozzá extra szűz olívaolajat, amíg krémes állagú nem lesz.

Ez a recept is érdekelhet