Keserűcsokoládés, pisztáciás krémdesszert
15'
Könnyű
12345
Hozzávalók a desszerthez:
185 g sűrített tej
110 g barnacukor
20 g Bertolli extra szűz olívaolaj
120 g 80%-os étcsokoládé
Hozzávalók a pisztáciakrémhez:
50 g pisztácia
Bertolli extra szűz olívaolaj
1. LÉPÉS
A desszert elkészítése: öntsük össze a sűrített tejet és cukrot serpenyőben és alacsony fokozaton keverjük addig, amíg a cukor barnára nem színezi a tejet.
2. LÉPÉS
Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és addig keverjük, amíg minden fel nem oldódik benne.
3. LÉPÉS
Béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral, majd oszlassuk szét a masszát a formában.
4. LÉPÉS
Helyezzük a sütőformát a hűtőbe és várjuk meg, amíg a massza megdermed.
5. LÉPÉS
Vegyük ki a süteményt a formából, majd szeleteljük fel.
6. LÉPÉS
A krém elkészítése:
Alaposan keverjük el a pisztáciát és öntsünk hozzá extra szűz olívaolajat, amíg krémes állagú nem lesz.
Ez a recept is érdekelhet