Konfitált tőkehal sáfrányos mártással
15'
Könnyű
12345
Hozzávalók a tőkehalhoz:
800 g tőkehalfilé
Bertolli extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Hozzávalók a sáfrányos, olívaolajos mártáshoz:
A tőkehal sütéséhez használt olaj
8 szál sáfrány
Só
1. LÉPÉS
A tőkehal elkészítése: ha szükséges, filézzük ki a tőkehalat.
2. LÉPÉS
A filéket vágjuk fel úgy, hogy szeletenként kb. 200 g-os adagokat kapjunk.
3. LÉPÉS
Tegyük a szeleteket egy serpenyőbe és locsoljuk meg Bertolli extra szűz olívaolajjal, majd pároljuk a szeleteket alacsony fokozaton körülbelül 6 percig. (Fém hústűvel ellenőrizzük, hogy teljesen átfőttek-e. Ha teljesen átfőttek a szeletek, akkor a tűnek akadálytalanul át kell haladnia a húson.)
4. LÉPÉS
Vegyük ki a filéket az olajból és tegyük félre.
5. LÉPÉS
A mártás elkészítése: melegítsünk fel 20 ml vizet és adjuk hozzá a sáfrányt, hogy a víz fokozatosan átvehesse a színét.
6. LÉPÉS
A tőkehal sütéséből megmaradt zselatinos olajhoz adjunk még egy kis olajat és keverjük össze.
7. LÉPÉS
Ezután keverjük hozzá a sáfrányos vizet, majd ízlés szerint sózzuk meg.
Ez a recept is érdekelhet