Home
Menu
×
×

Konfitált tőkehal sáfrányos mártással

15' Könnyű 12345

Hozzávalók a tőkehalhoz:
800 g tőkehalfilé
Bertolli extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a sáfrányos, olívaolajos mártáshoz:
A tőkehal sütéséhez használt olaj
8 szál sáfrány

ELKÉSZÍTÉS

1. LÉPÉS

A tőkehal elkészítése: ha szükséges, filézzük ki a tőkehalat.

2. LÉPÉS

A filéket vágjuk fel úgy, hogy szeletenként kb. 200 g-os adagokat kapjunk.

3. LÉPÉS

Tegyük a szeleteket egy serpenyőbe és locsoljuk meg Bertolli extra szűz olívaolajjal, majd pároljuk a szeleteket alacsony fokozaton körülbelül 6 percig. (Fém hústűvel ellenőrizzük, hogy teljesen átfőttek-e. Ha teljesen átfőttek a szeletek, akkor a tűnek akadálytalanul át kell haladnia a húson.)

4. LÉPÉS

Vegyük ki a filéket az olajból és tegyük félre.

5. LÉPÉS

A mártás elkészítése: melegítsünk fel 20 ml vizet és adjuk hozzá a sáfrányt, hogy a víz fokozatosan átvehesse a színét.

6. LÉPÉS

A tőkehal sütéséből megmaradt zselatinos olajhoz adjunk még egy kis olajat és keverjük össze.

7. LÉPÉS

Ezután keverjük hozzá a sáfrányos vizet, majd ízlés szerint sózzuk meg.

Ez a recept is érdekelhet