Home
Menu
×
×

Marinált kagyló naranccsal

20' Könnyű 12345

500 g (tisztított) kagyló
200 ml Bertolli extra szűz olívaolaj
60 ml Bertolli fehérecet
1 db narancs leve és héja
1 db lime héja
5 g őrölt paprika
1 szál sárgarépa
3 fej vöröshagyma

Elkészítés

1. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk extra szűz olívaolajat, majd adjunk hozzá narancshéjat, limehéjat és őrölt paprikát a zöldségekkel együtt (a sárgarépát negyedeljük fel és a mogyoróhagymát vágjuk félbe.)

2. Lépés

Helyezzük a kagylóhúst a páclébe és tegyük félre a kagylóhéjak nélkül.

3. Lépés

Vegyük le a tűzhelyről a marinált kagylókat, szűrjük le, vágjuk fel a zöldségeket és adjuk hozzá a narancs levét.

4. Lépés

Helyezzük a kagylókat a páclébe, majd tálaljuk.

Ez a recept is érdekelhet