Marinált kagyló naranccsal
20'
Könnyű
12345
500 g (tisztított) kagyló
200 ml Bertolli extra szűz olívaolaj
60 ml Bertolli fehérecet
1 db narancs leve és héja
1 db lime héja
5 g őrölt paprika
1 szál sárgarépa
3 fej vöröshagyma
1. Lépés
Egy serpenyőben hevítsünk extra szűz olívaolajat, majd adjunk hozzá narancshéjat, limehéjat és őrölt paprikát a zöldségekkel együtt (a sárgarépát negyedeljük fel és a mogyoróhagymát vágjuk félbe.)
2. Lépés
Helyezzük a kagylóhúst a páclébe és tegyük félre a kagylóhéjak nélkül.
3. Lépés
Vegyük le a tűzhelyről a marinált kagylókat, szűrjük le, vágjuk fel a zöldségeket és adjuk hozzá a narancs levét.
4. Lépés
Helyezzük a kagylókat a páclébe, majd tálaljuk.
Ez a recept is érdekelhet