Home
Menu
×
×

Padlizsános, mozzarellás cannelloni könnyű bazsalikomos besamel mártással

20' Közepes 12345

2 db padlizsán
2 mozzarella

Hozzávalók a besamel mártáshoz:
40 g liszt
40 ml Bertolli extra szűz olívaolaj
500 ml teljes/zsíros tej

10 db friss bazsalikomlevél

Elkészítés

1. Lépés

Pucoljuk meg a padlizsánokat és vágjuk le az oldalait, hogy téglatestet formázzanak. Vékony szeletekre vágjuk fel a padlizsánt, grillezzük meg, és csomagoljuk be a padlizsánnal a mozzarella-darabokat (mindkét nagyobb mozzarella darabot 6 felé vágjuk).

2. Lépés

Hozzávalók a besamel mártáshoz: Öntsük az extra szűz olívaolajat egy serpenyőbe és adjuk hozzá a lisztet. Egy habverő segítségével keverjük össze és főzzük 7 percig.

3. Lépés

Hevítsük fel a tejet és öntsük a liszthez, majd addig kevergessük, amíg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Öntsük a mártást a cannellonira és grillezzük 200 °C-on a sütőben.

5. Lépés

Végül vágjuk csíkokra a bazsalikomleveleket és szórjuk rá a cannellonira.

Ez a recept is érdekelhet