Padlizsános, mozzarellás cannelloni könnyű bazsalikomos besamel mártással
20'
Közepes
12345
2 db padlizsán
2 mozzarella
Hozzávalók a besamel mártáshoz:
40 g liszt
40 ml Bertolli extra szűz olívaolaj
500 ml teljes/zsíros tej
Só
10 db friss bazsalikomlevél
1. Lépés
Pucoljuk meg a padlizsánokat és vágjuk le az oldalait, hogy téglatestet formázzanak. Vékony szeletekre vágjuk fel a padlizsánt, grillezzük meg, és csomagoljuk be a padlizsánnal a mozzarella-darabokat (mindkét nagyobb mozzarella darabot 6 felé vágjuk).
2. Lépés
Hozzávalók a besamel mártáshoz: Öntsük az extra szűz olívaolajat egy serpenyőbe és adjuk hozzá a lisztet. Egy habverő segítségével keverjük össze és főzzük 7 percig.
3. Lépés
Hevítsük fel a tejet és öntsük a liszthez, majd addig kevergessük, amíg be nem sűrűsödik.
4. Lépés
Öntsük a mártást a cannellonira és grillezzük 200 °C-on a sütőben.
5. Lépés
Végül vágjuk csíkokra a bazsalikomleveleket és szórjuk rá a cannellonira.
Ez a recept is érdekelhet