Sült marhahús mole szósszal
20'
Közepes
12345
1 kg marha hátszín
Só, bors ízlés szerint
2 fej lilahagyma
1 nagy sárgarépa
2 db paradicsom
1 db szárított chilipaprika
60 g pirított mandula
10 g étcsokoládé
1. Lépés
Tisztítsuk meg a hátszínt, vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben pirítsuk meg minden oldalát.
2. Lépés
Tegyük a húsokat 5 percre 180 °C-os sütőbe (közepesen átsült).
3. Lépés
A mole szósz elkészítése:
Vágjuk fel a hagymákat és a sárgarépát és forraljuk 10 percig.
4. Lépés
A felvágott paradicsomot adjuk hozzá a hagymához és a sárgarépához, majd pirítsuk meg.
5. Lépés
Eközben pirítsuk meg a chilipaprikát egy másik serpenyőben és távolítsuk el a magjait.
6. Lépés
Adjuk hozzá a chilipaprikát a hagymás, sárgarépás, paradicsomos keverékhez egy pohár vízzel együtt. Pürésítsük a keveréket és adjuk hozzá a mandulát és az étcsokit.
Ez a recept is érdekelhet