Home
Menu
×
×

Sült marhahús mole szósszal

20' Közepes 12345

1 kg marha hátszín
Só, bors ízlés szerint
2 fej lilahagyma
1 nagy sárgarépa
2 db paradicsom
1 db szárított chilipaprika
60 g pirított mandula
10 g étcsokoládé

Elkészítés

1. Lépés

Tisztítsuk meg a hátszínt, vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben pirítsuk meg minden oldalát.

2. Lépés

Tegyük a húsokat 5 percre 180 °C-os sütőbe (közepesen átsült).

3. Lépés

A mole szósz elkészítése: Vágjuk fel a hagymákat és a sárgarépát és forraljuk 10 percig.

4. Lépés

A felvágott paradicsomot adjuk hozzá a hagymához és a sárgarépához, majd pirítsuk meg.

5. Lépés

Eközben pirítsuk meg a chilipaprikát egy másik serpenyőben és távolítsuk el a magjait.

6. Lépés

Adjuk hozzá a chilipaprikát a hagymás, sárgarépás, paradicsomos keverékhez egy pohár vízzel együtt. Pürésítsük a keveréket és adjuk hozzá a mandulát és az étcsokit.

Ez a recept is érdekelhet