Home
Menu
×
×

Vörös tonhalfilé orosz salátával

20' Közepes 12345

Hozzávalók a tonhalhoz:
400 g vörös tonhalfilé (gyorsfagyasztott)
só ízlés szerint
Bertolli extra szűz olívaolaj

Hozzávalók az orosz hússalátához:
2 kisebb burgonya
1 szál sárgarépa
6 db retek
3 savanyú uborka
majonéz (tojás, limelé, só és Bertolli extra szűz olívaolaj)

Elkészítés

Step 1

Vágjuk a retket vékony szeletekre és tegyük jeges vízbe.

Step 2

A burgonyát és a répát vágjuk apró kockákra, majd sós vízben főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Vegyük le a tűzről, majd öblítsük le a hideg vízzel, hogy a zöldség kihűljön.

Step 3

Végül adjuk hozzá az apróra vágott savanyú uborkát és az összes hozzávalót keverjük össze a majonézzel. Ezután tegyük félre.

Step 4

A tonhalfilé elkészítése: A filéket vágjuk ketté, hogy szeletenként kb. 200 g-os adagokat kapjunk. Sózzuk meg, majd enyhén pirítsuk meg a szeleteket mindkét oldalukon úgy, hogy a közepük nyers maradjon.

Ez a recept is érdekelhet