Vörös tonhalfilé orosz salátával
20'
Közepes
12345
Hozzávalók a tonhalhoz:
400 g vörös tonhalfilé (gyorsfagyasztott)
só ízlés szerint
Bertolli extra szűz olívaolaj
Hozzávalók az orosz hússalátához:
2 kisebb burgonya
1 szál sárgarépa
6 db retek
3 savanyú uborka
majonéz (tojás, limelé, só és Bertolli extra szűz olívaolaj)
Step 1
Vágjuk a retket vékony szeletekre és tegyük jeges vízbe.
Step 2
A burgonyát és a répát vágjuk apró kockákra, majd sós vízben főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Vegyük le a tűzről, majd öblítsük le a hideg vízzel, hogy a zöldség kihűljön.
Step 3
Végül adjuk hozzá az apróra vágott savanyú uborkát és az összes hozzávalót keverjük össze a majonézzel. Ezután tegyük félre.
Step 4
A tonhalfilé elkészítése:
A filéket vágjuk ketté, hogy szeletenként kb. 200 g-os adagokat kapjunk. Sózzuk meg, majd enyhén pirítsuk meg a szeleteket mindkét oldalukon úgy, hogy a közepük nyers maradjon.
Ez a recept is érdekelhet