Fehérhalfilé pestóval
15'
Közepes
12345
Hozzávalók a halhoz:
2 db nagy rombuszhalfilé, körülbelül 200g
Só
Bertolli extra szűz olívaolaj
Hozzávalók a vörös pestóhoz:
1 csokor bazsalikom
30 g kesudió
20 g parmezán sajt
Bertolli extra szűz olívaolaj, szükség szerint
Step 1
Kenjük be a filék mindkét oldalát sóval és Bertolli extra szűz olívaolajjal, közben melegítsük fel a serpenyőt. Pirítsuk meg a filéket (először a hús felőli oldalát, hogy ne ugorjon össze, majd a bőrös oldalát).
Step 2
Helyezzük egy tepsibe, kenjük meg a vörös pestó szósszal és 180 °C-on süssük 5 percig (attól függően, hogy a serpenyőben mennyi ideig sütöttük).
Step 3
A pestó elkészítése:
Pürésítsük az összes hozzávalót, majd keverjük össze, és kis vízzel hígítsuk. Adjunk hozzá még több olajat, közben ügyeljünk arra, hogy a szósz elég sűrű legyen ahhoz, hogy jól befedje a halakat.
Ez a recept is érdekelhet