Provolone sajtos és koktélparadicsomos empanadas
20'
Közepes
12345
Hozzávalók az empanadas-hoz:
300 g liszt
90 ml Bertolli extra szűz olívaolaj
kb. 1 dl fehérbor
10 g só
A töltelékhez:
10 db koktélparadicsom
200 g provolone sajt
Oregánó
1. Lépés
Keverjük össze a hozzávalókat egységes tésztává.
2. Lépés
Nyújtsuk ki a tésztát és kör alakú sütőformával szaggassunk belőle kör alakú darabokat.
3. Lépés
A töltelékhez:
A provolone sajtot vágjuk 16 felé és negyedeljük a koktélparadicsomokat.
4. Lépés
Tegyünk a töltelékből minden darab tésztára és hajtsuk félbe azokat. Használjunk tojást az empanada széleinek összeragasztásához és két perc alatt forró olajban süssük őket aranybarnára.
Ez a recept is érdekelhet